Hampaiden valkaisu kotona

Kuten meillä kaikilla hiusten sekä ihon väri on erilainen, myös hampaiden luonnollinen väri vaihtelee. Ajan myötä hammasluu tummuu ja hampaat muuttuvat keltaisemmiksi.

On kuitenkin mahdotonta säilyttää hampaiden valkoisuus ikuisesti. Myös monet nautintoaineet vaikuttavat hampaisiin, tunnetuimpia hampaiden värjääjiä ovat

  • Tee
  • Kahvi
  • Kolajuomat
  • Tupakointi
  • Nuuskaaminen
  • Punaviini

Hampaiden valkaisu hammaslääkärillä

Suomessa hampaiden valkaisu hammaslääkärillä tai klinikoilla maksaa noin 300 – 700 euroa. Hammaslääkärillä tehty valkaisu edellyttää muutamaa käyntiä – ensimmäisellä känytikerralla hampaistasi otetaan muotit, joiden perusteella valmistetaan ylä- sekä alahampaille hammassuojia muistuttavat ”kuoret” joihin sitten valkaisuaine levitetään. Kuoria on tarkoitus pitää suussa yön yli.

Jos sinulla on esimerkiksi posliinisia tai muita keraamisia paikkoja hampaissa, voi hampaidenvalkaisu hammaslääkärillä käydä kalliiksi, sillä valkaisuaineet eivät vaikuta hammaspaikkoihin ja näinollen tummaksi jääneet paikat voidaan joutua korvaamaan uusilla.

Hampaiden valkaisu kotona

Internetissä on liikkunut monia ohjeita hampaiden kotivalkaisuun. Näissä ohjeissa ideana oli, että yhdistelet kotoa löytyviä, todella väkeviä ja kuluttavia aineita keskenään (esimerkiksi ruokasooda ja sitruunamehu) ja sitten hankaat niillä hampaitasi. Noudattamalla näitä tee-se-itse ohjeita voit pahimmassa tapauksessa tehdä pysyviä vaurioita hampaittesi kiilteeseen. Näiden virheiden korjaaminen käy helposti todella kalliiksi.

Aikoinaan ensimmäiset hampaiden kotivalkaisuun tarkoitetut tuotteet olivat todella heikkolaatuisia. Tuotteet ovat kuitenkin muutaman vuoden aikana kehittyneet todella paljon ja nykypäivänä voit saada netistä ostetuilla tuotteilla aikaan täysin saman lopputuloksen, kuin jos olisit valkaissut hampaasi hammaslääkärillä. Onko hampaiden valkaisu kotona sitten täysin riskitöntä? Käytännössä kyllä, jos tuotteita käytetään ohjeiden mukaan. Joillain valkaisun jälkeen voi kuitenkin esiintyä ienärsytystä tai hampaiden vihlontaa. Näiden pitäisi kuitenkin kadota 1 – 3 päivän sisällä valkaisusta. Varsinkin valkaisugeeliä käyttäessäsi suosittelemme välttämään ylimääräistä ienkontaktia. Mikäli ienoireet jatkuvat, kannattaa ottaa yhteys lääkäriin.

Valitsemalla turvallisen hampaidenvalkaisutuotteen voit varmistaa kotivalkaisun turvallisuuden. Hampaiden valkaisua suorittaessasi kannattaa perehtyä huolella tuotteen käyttöohjeeseen. Kannattaa myös katsoa tuotteet vaikuttava aine, tunnetuimpia ja tutkituimpia valkaisuaineita ovat vetyperoksidi sekä karbamidiperoksidi.  Emme myöskään suosittele tuotteiden tilaamista ulkomailta epämääräisistä verkkokaupoista jo pelkästään huonon kuluttajansuojan kannalta.

Useassa ulkomaan maassa tuotteiden valmistusta ei valvota millään tapaa tai se on täysin olematonta ja käytännössä kuluttajille voidaan myydä mitä tahansa.  Pahimmassa tapauksessa voit siis vaurioittaa hampaitasi sekä ikeniäsi todella pahasti. Myöskään mitään takuuta aineiden toimivuudesta ei ole. Varsinkin, kun Suomessa myytävät tuotteet ovat nykyjään jo todella edullisia.

Valkaisugeeli vai liuskat?

Markkinoilla on tarjolla kahdenlaisia valkaisutuotteita; valkaisuliuskoja sekä valkaisugeelejä. Näistä ehdottomasti tehokkaampi vaihtoehto on valkaisugeeli. Liuskoja käytettäessä tuloksesta tulee helposti epätasainen, toisin kuin geeliä käytettäessä. Hampaiden valkaisua suorittaessasi kannattaa pitää myös mielessä se, että jotkut ovat tietämättään allergisia valkaisuaineelle, eli peroksidille. Tämän huomaa helposti, jos valkaisun jälkeen huuleesi ilmaantuu rakkuloita. Yksinkertaisena hoitokeinona näihin rakkuloihin toimii apteekista saatava nestemäinen E-vitamiini. Levitä sitä huuliisi, kunnes rakkulat ovat kadonneet.

Ovatko tulokset pysyviä?

Entä sitten tulokset, kuinka valkoiset hampaat saan valkaisun jälkeen? Tulosten pysyvyys on hyvin yksilöllistä. Tulokseen vaikuttaa käytännössä kaksi asiaa; hampaiden huokoisuus sekä elintapasi. Jos hampaasi ovat jatkuvasti alttiina aiemmin mainituille värjääville aineille, eivät tulokset ole pitkäkestoisia. Jos hampaittesi luontainen kiille on huokoinen, värjäytyvät hampaasi taasen tavallista nopeammin.

Parhailla ja luotettavilla tuotteilla parhaat tulokset!

hampaiden-valkaisu-kotona
Hampaiden valkaisun jälkeen kuvat, vasemmalla ennen ja oikella jälkeen.

Haluatko valkoisemmat hampaat edullisesti ja luotettavasti? Mikäli vastasit kyllä, tällöin kannattaa hampaiden valkaisu kotona. Suosittelemme hankkimaan valkaisutuotteet Apteekkituotteet.fi -sivustolta. Apteekkituotteet.fi verkkoapteekin omistaa Eurassa toimiva apteekki. Heidän valikoimassaan on monenlaisia valkaisutuotteita, joista kaikki ovat turvallisia.