Osta hajuvedet netistä edullisesti

Hajuvedet – hankinnan helpottuminen

Hajuvedet netistä – kuulostaako aivan vieraalta? Moni varmasti muistaa sen ajan, kun joku sukulainen tai tuttu pääsi risteilylle taikka lentämään lentokoneella ulkomaille. Matkaan lähtevälle annettiin pitkä ostoslista mukaan, joka yleensä piti sisällään sekä miesten- että naisten hajuvesiä. Hajuvedet olivat tuolloin ”kivijalkakaupoissa” joko todella kalliita, niiden saatavuus oli huono tai niitä ei ollut saatavilla ollenkaan, ainakaan sitä suosikkimerkkiä. Laivojen ja lentokenttien suurten taxfree myymälöiden hajuvesivalikoima huumasi jos ei valikoimallaan, niin ainakin upealla ja puoleensavetävällä tuoksulla. Toki myös hinnat olivat edullisia.

Osta hajuvedet netistä laivan sijaan, säästät selvää rahaa!
Viking Linen Grace laivan taxfree-osastoa.

Paljon ovat ajat muuttuneet, nykyisellään tuoksuja myyvät jopa markettiliikkeet (Lidl, Prisma yms). Valikoimat ovat laajentuneet valtavasti ja hinnat ovat ainakin liikkeiden omien merkkien myötä tulleet hieman alas. Hajuvedet ovat hintojensa puolesta aivan kuten vaikkapa luksuslaukut – niiden hinnat eivät tule tippumaan koskaan radikaalisti. Alennukset koskevat useasti tuotteita, jotka ovat poistumassa markkinoilta tai joita ollaan uudistamassa. Hajuvesien suunnittelijalla ja kehittelijällä on oma ammattikuntansa, parfymöörit. Suomessa on myös parfymööri, Max Perttula. Perttula nousi julkisuuteen tekemällä Lidlin Grillimaisteri tuoteperheelle oman tuoksun.

Sopivan hajuveden valitseminen ja sen käyttö

Sopivan hajuveden löytää yleensä itselleen vain kokeilemalla mahdollisimman montaa erilaista ja valitsemalla näistä mieluisimman. Mikäli pääsee aiemmin mainittuihin taxfree-myymälöihin, kannattaa niissä tapauksissa kysyä rohkeasti henkilökunnalta suosituksia. Pullossa lukeva EdT tulee sanoista ”Eau De Toilette” mikä tarkoittaa hajuvedessä sitä, että se sisältää tuoksutiivistettä noin 5 – 15% ja vahvempi EdP eli eau de parfume yleensä noin 20%. Mitä enemmän hajuvesi sisältää tuoksutiivistettä, sitä pidempään se iholla säilyy.

Osta hajuvedet netistä – säästät selvää rahaa

Internetin kehittymisen myötä sieltä voi tilata nykyjään aivan kaikkea, autoja, laivoja, vaatteita sekä hajuvesiä. Hinnat ovat internetissä jo taxfree-kauppojen tasolla, joten enää ei tarvitse tehdä sohvaltaan internettiä pidempää matkaa jotta saa tilattua mielituoksuaan. Internetistä tilaamisen suhteen kannattaa kuitenkin olla varuillaan – jopa hajuvesien törkeitä väärennöksiä on netti pullollaan. Hajuvesien osalta tilaamista kannattaakin välttää epämääräisistä nettikaupoista (esim. ”suomi-hajuvedet.info” tms.) sekä ebaystä / amazonista. Parhaimmat väärennökset saattavat tuoksultaan muistuttaa alkuperäistuoksua, mutta ne sisältävätkin aivan kaikkea – mitä tahansa ihmisen virtsasta lähtien.