Ripsien pidennys ripsiseerumilla

Haaveiletko kauniin pitkistä ja tuuheista silmäripsistä? Maailma muuttuu, eikä ripsien pidennys ole enää vain Hollywood- tähtien etuoikeus. Viimevuosina ripsien pidennykset ovat yleistyneet naisten keskuudessa valtavasti, eikä mikään ihme – kauniit ripset varmasti huomataan!

Ripsien pidennys vai seerumi?

Käytännössä ripsien pidentämiseen on kaksi vaihtoehtoa, varsinaisiin ripsiin kiinnitettävät pidennykset tai ripsiä pidentävän seerumin käyttäminen. Näistä kahdesta irtopidennykset ovat seerumia suositumpi vaihtoehto.
Viimeaikoina etenkin Facebookin eri puskaradio-yhteisöissä on näkynyt monia ripsien pidennyksiä tarjoavia, yksityisiä henkilöitä. Tällaisten tarjouksien kanssa kannattaa olla todella varovainen – valitettavan usein lopputulos on jotain aivan muuta, kuin oli luvattu. Useasti myös näiden ”kotitekijöiden” käyttämät lisäkkeet sekä niiden kiinnitysaineet saattavat olla todella huonolaatuisia. Käytetyt aineet voivat myös pahimmassa tapauksessa aiheuttaa vakavaa ihoärsytystä.

Hintaa helposti näistä kotipajoissa asennetuista pidennyksistä pyydetään jopa sata euroa, hieman paikkakunnasta ja tekijästä riippuen. Kotonaan pidennyksiä tekevät harvoin myöskään maksavat minkäänlaisia veroja töistään, eli he tekevät ripsien pidennyksiä ns. ”kuutamokeikkana”. Toki näihin kotitekijöihin mahtuu myös niitä, jotka osaavat asiansa sekä maksavat asiallisesti verot.

Kuten hampaiden kotivalkaisua käsittelevässä artikkelissa,  emme suosittele tilaamaan myöskään ripsien pidennyksiin liittyviä tarvikkeita ulkomailta.  Ulkomailta tilattaessa tarvikkeet ovat usein todella heikkolaatuisia, eikä varsinkaan seerumeiden sekä irtoripsien liimojen sisältämistä kemikaaleista ole mitään tietoa. Suosittelemme välttämään ulkomailta tilaamista myös siksi, etteivät paikalliset viranomaiset välttämättä valvo tuotteiden laatua millään tapaa. Pahimmassa tapauksessa voit siis menettää rahasi – saamatta yhtään mitään.

Ripsiseerumi

Viimevuosien aikana ripsien pidennystä harkitseville on tarjolle tullut myös muita vaihtoehtoja lisäkkeiden lisäksi. Uusimpana vaihtoehtona on ripsiin ripsivärin lailla levitettävä ripsiseerumi.  Verrattuna irtoripsillä toteutettavaan ripsien pidennykseen ripsiseerumi ei sisällä haitallisia kemikaaleja, eikä sen käyttö aiheuta silmien ärsytystä (verrattuna ripsien pidennyksessä käytettäviin liimoihin). Vältyt samalla myös siltä inhottavalta tunteelta, kun tekoripset alkavat pikkuhiljaa varista pois.